Deze week konden we in de krant lezen dat de spaarzame Nederlanders met elkaar zo’n 1 miljard Euro  verliezen. De oorzaak hiervan is inflatie en de vermogensbelasting.

Nederlanders hebben totaal zo’n 80 miljard Euro op de bank staan. We sparen graag en zeker in economisch onzekere tijden gaan we er al snel toe over om het geld dat we niet direct nodig hebben even op een spaarrekening te parkeren. Helaas is juist door de huidige economische situatie sparen één van de slechtste manieren om je geld te parkeren. De lage rente die je ontvangt weegt amper op tegen de vermogensbelasting maar de huidige infaltie maakt het sparen helemaal tot een dure aangelegenheid.

Vanochtend werden de inflatiecijfers over juli bekendgemaakt. De inflatie in deze maand bedroeg maar liefst 3,1% op jaarbasis bedraagt de inflatie 2,9%. Probeer daar maar eens tegen op te sparen.

Hiermee is de vraag: Sparen of Beleggen? toch wel beantwoord.

Hoe en waarin u kan beleggen om in ieder geval nog iets rendement te maken voor uw spaargeld daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij adviseren u graag of wij nemen het totale beheer van u over. Belt u ons voor een nader advies.