Is een Franse onderneming die produceert en distribueert voor de bouw en industrie. Het concern produceert innovatieve materialen, waaronder de productie en distributie van vlakglas, gebruikt in de auto-, bouw- en andere sectoren, evenals de productie van hoogwaardige materialen, zoals keramiek, kunststoffen en schuurmiddelen. Ook produceren ze verpakkingsmaterialen zoals glazen potten en flessen. Belangrijkste product van Saint Gobain is glas.

Het aandeel is sinds de zomer van 2018 met ca. 40% gedaald. De oorzaak hiervan is de afnemende verwachtingen voor de economische groei. Saint Gobain is actief in de bouwwereld maar ook in de auto-industrie. Beide sectoren worden getroffen als de economische groei vertraagd. Saint Gobain is daardoor een cyclisch bedrijf en beleggers hebben een voorschot genomen door de aandelen te verkopen.

Als we echter naar het huidige plaatje kijken dan zien wij een laag gewaardeerd aandeel. Met een verwachte winst per aandeel in 2019 van ca. € 3,60 en een dividend van € 1,30 is een koers van € 29,00 niet erg hoog gewaardeerd.

Als we daarbij rekening houden met het nieuwe businessplan dat de onderneming in november 2018 heeft gepresenteerd dan mogen we verwachten dat de winstgevendheid door kosten efficiëntie verder zal toenemen.

Wij denken dan ook dat dit aandeel een mooie aanvulling op de portefeuille is.